×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
"Calce Nero" - kuchnia z charakterem

"Calce Nero" - kuchnia z charakterem

Autor: mg
Dodano: 05 paź 2017 15:33
Zaktualizowano: 05 paź 2017 15:43

Ciemne barwy coraz odważniej zaznaczają swoją obecność we wnętrzach. Szarości, grafity, granaty i czernie pojawiają się na ścianach, meblach i w dodatkach. Nic dziwnego – nadają wnętrzom klasy, wyrazu i charakteru.

Producent: Laminam

Dzięki spiekowi kwarcowemu z kolekcji "Calce Nero" głęboki i intensywny kolor może pojawić się nawet tam, gdzie do tej pory nie miał racji bytu. Płyty "Laminam XL 12+" powstały z myślą o kuchennych blatach, wyspach, a nawet ścianach. Są idealnie cienkie i płaskie, dlatego nie przytłaczają wnętrza i nie ujmują wdzięku elementom zabudowy czy istotnym detalom. Wręcz przeciwnie – stanowią ich subtelne dopełnienie. "Calce Nero" to grafitowa czerń, która nadaje wnętrzu klasy, stylu i przede wszystkim – charakteru. Odważniejsi mogą ją połączyć z ciemnymi meblami, by osiągnąć wnętrze totalne, a ci bardziej ostrożni ocieplić ją drewnem lub zdać się na klasyczny duet i uzupełnić ją białymi szafkami.

Kuchenne blaty to powierzchnie szczególnie wymagające. Wykorzystywane są podczas przygotowywania potraw, gotowania i spożywanie posiłków. Blaty "Calce Nero" są niezwykle odporne, zarówno na uszkodzenia mechaniczne, uderzenia ciężkimi przedmiotami, jak i zarysowania nożem. Bez obaw można bezpośrednio stawiać na nich rozgrzane naczynia kuchenne, gdyż są odporne na skrajne temperatury. Spieki kwarcowe można wykorzystać nie tylko na kuchennych blatach, lecz także na ścianie, gdzie będą stanowić doskonałe zabezpieczenie przed wodą w strefie zmywania, a także przed wszelkimi plamami podczas gotowania. Niegroźny jest im nawet sok z cytryny czy czerwone wino. Nadają się do kontaktu z żywnością, ponieważ nie uwalniają pod wpływem wody żadnych substancji, a ponadto przeciwdziałają rozwojowi pleśni, bakterii i grzybów. 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także