Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Salon. Projekt: Pracownia Into. Fot. Fotobueno

Salon. Projekt: Pracownia Into. Fot. Fotobueno

  • Autor: mg
  • 07 wrz 2018 13:38 (aktualizacja: 08 wrz 2018 14:56)

Jak połączyć we wnętrzu klasykę z nowoczesnością - zobaczcie piękną realizację

Zaprojektowanie mieszkania łączącego nasze życie prywatne z zawodowym nie jest łatwe. Zobaczcie, jak to się udało architektom z pracowni Into.

Inwestorzy są miłośnikami minimalistycznych rozwiązań. Marzyli, by stworzyć spokojną przestrzeń, która będzie tłem dla ich codziennego życia. W tych wnętrzach spędzają sporo czasu, gdyż pracują w trybie home office. Taka stylistyka ma więc pomagać w skupieniu podczas wykonywania obowiązków, wyciszać i nastrajać dobrą energią. Wytyczne projektowe szły w kierunku zbilansowania prostoty i ponadczasowej, ale nowoczesnej stylistyki z drewnianymi akcentami, dodającymi ciepła wnętrzu.

Inspiracje do projektu zostały zaczerpnięte z minimalistycznych myśli wnętrzarskich. Widoczne jest szczególnie oddziaływanie koncepcji wnętrz brytyjskiego architekta Johna Pawsona. Uderzają one swoją wysublimowaną prostotą, mają wyraźną i czytelną ideą estetyczną, będąc przy tym równocześnie przytulne i ciepłe w odbiorze.

Zastosowana w projekcie biel nadaje wnętrzom lekkości, jednocześnie powiększa optycznie przestrzeń. Kolor biały jest neutralny w odbiorze i stanowi „ciche” tło, przez co pozwala na dostrzeganie w przestrzeni założonych w projekcie elementów kompozycji.

Wprowadzenie drewna we wnętrzach było celowym zabiegiem, aby ocieplić biele i uzyskać wrażenie zbilansowanej równowagi kolorystycznej. Wnętrza, dzięki drewnianym elementom, są przyjemniejsze w odbiorze. Drewno daje dobrą energię wnętrzom, sprawia, że odczytujemy je jako bardziej przytulne i "domowe" – mówi architekt Anna Dankiewicz z pracowni Into.

Wszystkie zabudowy meblowe stanowią indywidualne rozwiązania projektowe, które dopracowane i przemyślane zostały bardzo szczegółowo w oparciu o wytyczne otrzymane od inwestorów.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ