×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Spiżarnia w kuchni - najciekawsze rozwiązania

Spiżarnia w kuchni - najciekawsze rozwiązania

Autor: Alicja Pietrowska
Dodano: 14 maj 2014 16:25
Zaktualizowano: 21 maj 2014 07:57

Spiżarnia to domowy niezbędnik perfekcyjnej pani domu. Jest idealnym miejscem do przechowywania.

Dawniej spiżarnia spełniała jeden ważny cel - umożliwiała przechowywanie produktów spożywczych w niższej niż otoczenie temperaturze. Obecnie nie ma już konieczności dysponowania oddzielnym, "chłodnym" pomieszczeniem, ponieważ w każdym domu znajduje się lodówka. Rola spiżarni uległa więc znacznej modyfikacji. Obecnie jest to nie tylko miejsce idealne do przechowywania produktów spożywczych, ale też do składowania sprzętów gospodarstwa domowego, z których korzystamy tylko raz na jakiś czas, typu sokowirówka, mikser czy grill. 

Gdzie najlepiej umieścić spiżarnię? W małych kuchniach spiżarniany kącik można zaranżować w formie wysokiego wyciągu. Ci, którzy dysponują dużymi, otwartymi kuchniami – mogą wykorzystać w tym celu małe wnęki lub komórki i ukryć je za drzwiami przesuwnymi. 

Wyposażeniem takich miejsc mogą także być rozwiązania typu wysokie cargo. Po otwarciu szafki użytkownik ma dostęp do produktów na wszystkich półkach. Ze względu na wysoką ładowność (nawet do 200 kg). Do zalet cargo należą: możliwość pełnego wysuwu, możliwość obracania w lewo i w prawo, wysoka ładowność, wspomaganie płynnego otwierania i cichego domyku.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także