Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Apartament w Sopocie. Projekt: JT Grupa. Fot. ayukostudio

Apartament w Sopocie. Projekt: JT Grupa. Fot. ayukostudio

  • Autor: bm
  • 12 paź 2018 09:18 (aktualizacja: 13 paź 2018 17:29)

Wnętrze w stylu urban jungle - zobacz ciekawą realizację!

Drewniane kuchenne fronty w kolorze kości słoniowej, odcienie groszkowej zieleni w części dziennej, liczne motywy roślinne… Apartament w Sopocie zaaranżowano w modnym stylu urban jungle.

Mieszkanie pełne świeżości, zieleni i nadmorskiej energii – to najnowszy projekt gdańskiej pracowni JT Grupa. Apartament przywodzi na myśl klimaty kolonialne, dawne kurorty sanatoryjne i totalnie wyróżnia się od obecnych na rynku wnętrz w stylu botanicznym. Projektanci postawili na motyw zielonych roślin przełamany bielą, szarością, beżem oraz złotem.

W mieszkaniu znajdziemy oddzielony ciekawym przeszkleniem hol, salon z aneksem kuchennym i kącikiem jadalnianym, dużą łazienkę oraz 2 sypialnie. W kuchni, zamiast tradycyjnych szafek górnych, zaprojektowano lekką konstrukcję z mosiężnymi półkami, a okap ukryto w podwieszanym suficie. Tłem dla złotego regału są wielkoformatowe płyty Laminam o rysunku kamienia statuario venato. Rozwiązanie nadało lekkości całemu wnętrzu. Drewniane fronty kuchenne w kolorze kości słoniowej zaprojektowano tak, aby wydobyć naturalną strukturę tworzywa. Uzupełniają je delikatne, mosiężne uchwyty firmy BB Sweden. Na blacie zastosowano granit płomieniowany, lekko chropowaty, zakończony obłym frezem. Meble kuchenne oraz szafka rtv (także w kolorze kości słoniowej) zostały zaprojektowane przez architektów z pracowni JT Grupa. 

Delikatna, jasna kolorystyka aneksu kuchennego kontrastuje z groszkową zielenią, zastosowaną w części dziennej. Do dyspozycji mieszkańców jest wygodna, szara kanapa, okrągły stolik kawowy i miękki puf. Przy stole jadalnianym ustawiono wygodne, masywne krzesła. Całe wnętrze uzupełniono donicami oraz wazonami pełnymi zielonych palm. Część dzienna oddzielona jest od holu ślusarską konstrukcją z drzwiami, zaprojektowaną przez architektów z JT Grupa specjalnie do tego projektu. Ma ona kolor butelkowej zieleni, fazowane szkło i ceramiczną białą gałkę.


WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ